IV Jornada de Família

La IV Jornada de Famílies dels Centres Ocupacionals promou un espai per compartir i reforçar els vincles en comunitat

El passat dissabte 15 d’octubre vam celebrar la IV Jornada de Famílies dels nostres Centre Ocupacionals de Santa Coloma de Gramenet i Badia del Vallés, una trobada per reforçar els vincles, promoure la comunitat i sobretot conèixer el nivell de satisfacció dels i les familiars de les persones que acompanyem.

En aquesta edició han participat 30 famílies dels dos centres –que conformaven 80 persones- juntament amb professionals dels centres ocupacionals que van donar suport a les persones ateses i als mateixos familiars. També va participar una representació del Grup Sant Pere Claver i del Patronat arrel de la confluència de les dues entitats, des de maig de 2021, com a una única organització.

IV Jornada de Famílies dels Centre Ocupacionals

La Jornada de Famílies va tenir lloc al pati de l’escola Torre Balldovina de Santa Coloma, en un espai comunitari que comparteix el mateix model comunitari que desenvolupem des dels nostres Centres Ocupacionals. La trobada va començar amb una benvinguda i un esmorzar per a totes les persones assistents i seguidament es va donar pas als parlaments institucionals a càrrec de la representació del Grup Sant Pere Claver i del Patronat, els quals es van concloure amb la intervenció del Director del Grup Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials, Raúl Alcázar.

Desprès d’aquesta part institucional, la jornada va prosseguir amb una dinàmica de la mà de La Magrana Curiosa amb l’objectiu de reflexionar i treballar amb les famílies la qualitat de vida familiar i poder recollir indicadors del seu grau de satisfacció com a familiars. Aquesta dinàmica va permetre compartir aspectes personals per les famílies (dificultats, maneres de fer…) des d’una activitat lúdica i més pròxima, fora de l’estructura habitual del servei.

Paral·lelament, les persones del Centre Ocupacional que van assistir van gaudir d’oci inclusiu participant en activitats que es realitzaven a la pròpia comunitat amb el suports de professionals. Al migdia ens vam retrobar tots i totes de nou al punt de celebració de la jornada per compartir un dinar i gaudir d’una festa amb ball.

Amb la celebració d’aquestes jornades promovem anualment un espai per compartir amb les famílies i afavorir que es relacionin entre elles i generin vincles compartits. 

There are no comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Skip to content