Singulars: ens posem al dia!

Fa uns mesos, vàrem conèixer a dues de les persones que formen part del programa Singulars, amb la feina no t’aturis. Són la Miriam i l’Adrián, i ens explicaven les seves sensacions a l’inici del programa en aquest article

Ara ens trobem encarant la recta final d’aquesta formació dual en gestió documental i és un bon moment per tornar a parlar-hi i que ens actualitzin el seu dia a dia.

Han passat els mesos i comencem parlant amb l’Adrián sobre el fet de matinar: 

“la veritat és que em costa molt menys que al principi. Ara les tasques són més variades i pràctiques i arribo a la Fundació Tallers més motivat”.

Per la seva banda, la Míriam explica amb molta sinceritat que formar part de Singulars li ha canviat la vida. 

Estar a Singulars m’ha canviat la vida. Tal com ho dic. Abans no tenia ganes de presentar-me a entrevistes, perquè pensava que no m’agafarien: no tinc experiència i no tinc nivell d’anglès. Això feia que em quedés a casa tot el dia sense fer res, em llevés molt tard i la meva relació amb la família se’n veiés perjudicada.  Ara en canvi, sóc la que em llevo primera a casa, vinc contenta. Sí que és veritat que de vegades tinc son però no em queixo.” 

Explica també que ha descobert una part seva que desconeixia, que està activa i que aprèn coses cada dia.

Tots dos se senten que estan fent un camí que els fa millorar i descobrir diferents aspectes. En paraules de l’Adrián:

“Jo he de millorar en aspectes de proactivitat i de conversa. Soc una persona molt callada i m’estic esforçant per conversar, per exemple.”

“Jo en canvi sóc una persona xerraire i molt nerviosa i aquí també aprenc eines per portar millor algunes situacions. És important saber que no vens a fer amics sinó a treballar i que tothom hi ha de posar de la seva part.” explica la Miriam.

De manera habitual, a Singulars es realitzen visites a empreses per conèixer de primera mà, diferents aspectes del mercat laboral. 

Enguany, degut a la situació que estem vivint, la gran majoria han estat xerrades a través de videotrucada amb responsables dels departaments de recursos humans de les empreses.

Tots dos asseguren que 

“Hi ha empreses de les que hem visitat en les que sí que m’agradaria poder optar a un lloc de feina.”

Aquestes activitats ajuden a trencar estigmes i idees preconcebudes sobre el fet de ser persones actives en la cerca de feina i poder escoltar de primera mà què és el que valoren les empreses quan busquen personal.

“Desconeixia que existeixen alguns dels sectors de les empreses amb les que hem parlat” afirma la Miriam i l’Adrián assenteix amb el cap.

També hi ha temps per a la formació en perspectiva de gènere i és en aquest context que Comunidad Nosotras va oferir una xerrada on, per exemple, en van sortir exemples de micromasclisme arrelat en el dia a dia que havien passat per alt

Aquesta va ser una xerrada participativa que va servir, també, per prendre decisions i modificar conductes, tant en l’entorn professional com en l’entorn personal de cadascú. D’aquella experiència es va publicar un vídeo de l’activitat que es va realitzar, que es pot veure en aquest enllaç.

I continuant amb les xerrades, justament va ser la Míriam que es va posar a l’altre costat de la sala i va oferir una xerrada. En aquest cas, el públic era l’equip de Jardineria del Parc de les Aigües de Barcelona i el contingut de la xerrada va ser “Els Drets de les Persones amb Discapacitat”. Preparar la xerrada i sobretot afrontar el moment de posar-se davant el públic no va ser fàcil però un cop va començar l’explicació, les sensacions van ser molt positives. Tant, que la xerrada es va transformar en conversa amb l’equip de Jardineria, de manera que va ser una activitat propera i amena. 

Singulars està format per persones que totes elles son molt diferents però això no ha impedit que dins el mateix equip es creïn afinitats, que, amb el pas dels dies, s’han transformat en amistats amb les que poder comptar i fer activitats durant els caps de setmana o moments de temps lliure.

En relació a la resta del grup, l’Adrián explica que per la seva manera de ser, li va millor formar equip i treballar amb persones més proactives que ell perquè d’aquesta manera li és més fàcil sumar-s’hi.

Tots dos comparteixen el desig de trobar una feina, un cop acabada l’etapa de Singulars. Per fer-ho ara manifesten que tenen moltes més eines i seguretat personal que quan van començar. Ara coneixen de quina manera enviar el cv, saben com redactar una carta de presentació, com fer una entrevista de feina, han après tasques de Gestió Documental i han vist diverses tipologies de llocs de treball i de perfils d’empreses, entre altres continguts.

Enrere ha quedat l’etapa de veure’s com a persones sense recorregut sinó que tenen el convenciment de les seves habilitats, talents i aptituds per afrontar amb èxit una entrevista de feina.

Malgrat tenir l’expressió amagada rere les mascaretes, s’endevinent somriures de satisfacció del camí recorregut i de perspectiva de futur positiva.

 

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.

There are no comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Skip to content