Teixint Vincles

Establir noves connexions, interactuar i compartir aficions amb veïnes i veïns, sentir-se part activa de la societat, col·laborar en activitats de dinamització del barri, desenvolupar noves habilitats fins ara desconegudes, intercanviar coneixements, interessos i talents amb altres persones… són algunes dels accions que fan que ens sentim persones valorades, que comptem i que la nostra qualitat de vida millori. D’això tracta el projecte “Teixint Vincles”.

I és que les persones amb discapacitat tenen algunes dificultats per accedir de manera habitual a espais on es propiciï la socialització fora de l’entorn familiar, si no és amb suport personalitzat. 

Explicat d’una altra manera, el projecte Teixint Vincles està pensat per a les persones amb discapacitat i pels veïns i veïnes de Santa Coloma de Gramenet.

Per a les persones amb discapacitat, significa tenir accés de manera fàcil a conèixer i compartir temps i espai amb persones fora del seu cercle habitual: veïns i veïnes de la ciutat amb les quals comparteixen interessos i hobbies. Això fa que es generi un clima de confiança i de coneixença interpersonal de manera natural, fàcil i de qualitat.

Per als veïns i veïnes de Santa Coloma és una nova mirada, eliminant els prejudicis, acostant-se a les persones amb discapacitat, creant vincles amb elles, esdevenint suports naturals per a col·laborar a dur una vida més autònoma, interactiva amb l’entorn i per tant, sent persones més felices.

Implicar-se en el voluntariat del banc d’aliments, col·laborar en el manteniment de jardins d’una residència per a la gent gran, sortir a prendre un refresc, asistir a un taller de cuina, posar-se en forma al gimnàs, aprendre a tocar la guitarra, classes de dibuix i pintura, cantar a la coral, posar-se al dia amb l’anglès, … un ventall molt ampli de propostes en base a les preferències de persona que la figura de la connectora comunitària ha estat l’encarregada d’establir el contacte amb l’equipament, entitat o col·lectiu que la realitza.

A partir d’aquí, les persones de la Fundació Tallers juntament amb una persona voluntària de suport amb la qui comparteixen l’afició, assisteixen a la proposta. A través del fil conductor de l’activitat que es realitzi, es creen una sèrie de complicitats entre qui hi assisteix, complicitats que van des del simple fet de compartir cert interès i facilitat a l’hora de desenvolupar l’activitat, fins a vincles de caràcter personal, maneres de veure i entendre el món que fa que les persones connectem i comencem unes coneixences que potser esdevindran amistats.


There are no comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Skip to content