Més personal per millorar la neteja de la ciutat els caps de setmana i festius

Article del 9 de març de 2018 al Butlletí de l’Ajuntament Informa de Santa Coloma de Gramenet

L’equip que realitza l’escombrat és ara de 48 persones i cobreix tota la ciutat de Santa Coloma. El servei el fan persones amb alguna discapacitat, integrants de la Fundació Tallers.

Al febrer es va posar en marxa el nou contracte per a la neteja viària de la ciutat durant els caps de setmana i els dies festius. Per als propers dos anys, el contracte ha estat adjudicat a la Fundació Tallers, entitat sense ànim de lucre que es dedica a la inserció social i laboral de persones amb diversitat funcional.

Totes les persones que escombren manualment els carrers, places i espais públics de Santa Coloma són veïns i veïnes de la nostra ciutat amb alguna discapacitat i formen part de l’esmentada fundació, que complementa la seva feina de neteja amb l’organització de tallers diversos per completar la seva jornada laboral.
L’Ajuntament exigia en el plec de condicions del contracte per a la neteja viària dels caps de setmana que les empreses que es presentessin treballaran amb persones discapacitades.

La Fundació Tallers, amb seu a la nostra ciutat, ja tenia adjudicat el contracte en anys anteriors, però l’actual incrementa el servei un 25%, i passa d’ocupar a 36 persones a ocupar a 48, totes elles amb diverses discapacitats, més cinc persones monitores especialistes i una encarregada. Amb aquest increment s’ha passat a escombrar manualment tota la ciutat els caps de setmana i festius de 7.00 a 14.00 hores, treball que realitza igual, però de dilluns a divendres, l’empresa adjudicatària del servei de neteja CESPA.

El nou contracte signat per l’Ajuntament amb la Fundació Tallers és de 1.105.989,50 €, i també incorpora innovacions tecnològiques per millorar l’impacte ambiental com un vehicle elèctric, que dóna suport a les brigades, i nous bufadors de baixa sonoritat.

There are no comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Skip to content